“Jurassic World 3” ABD Gişesinin Zirvesinde!

“Jurassic World 3” ABD Gişesinin Zirvesinde!

  13. Haziran 2022

  894 Okunma

143.4 milyon dolarlık açılış hasılatına imza atan film, gişe liderliğini "Top Gun: Maverick"in elinden aldı.

Jurassic World serisinin üçüncü ve son filmi olan “Jurassic World: Hakimiyet” (Jurassic World: Dominion), vizyondaki ilk hafta sonunda ABD gişesinin zirvesine yerleşti.

Colin Trevorrow’un yönettiği; Chris Pratt ve Bryce Dallas Howard’a orijinal “Jurassic Park” yıldızları Sam Neill, Laura Dern ve Jeff Goldblum’un da eşlik ettiği “Jurassic World 3” ABD ve Kanada’da toplam 143.3 milyon dolarlık açılış hasılatına imza attı. Karşık eleştiriler alan film böylece, iki hafta önce 126 milyon dolar ile açılış yapan “Top Gun: Maverick”i yenerek, ABD gişesindeki süper kahraman filmi olmayan filmler içerisinde en yüksek açılış hasılatını elde etmiş oldu.

Son iki haftanın lideri konumunda olan “Top Gun: Maverick”, üçüncü hafta sonunda 50 milyon dolar kazanarak toplamda 393.3 milyon dolar gişe hasılatına ulaştı. “Jurassic World: Dominion” ve “Top Gun: Maverick” sayesinde, ABD gişesinde pandemi döneminden bu yana üçüncü kez toplam bilet satışı 200 milyon dolar sınırını geçti.

Vizyondaki altıncı haftasını geçiren “Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında”, 4.9 milyon dolar hasılat ile gişe listesinin üçüncü sırasına geriledi. Filmin Kuzey Amerika’daki toplam hasılatı 398 milyon dolara yaklaştı. Fox’un sevilen dizisinden uyarlanan animasyon komedi filmi “The Bob’s Burgers Movie” hafta sonunda 2.3 milyon dolar kazanarak dördüncü sırada yer alırken, ABD gişesinin ilk beşini tamamlayan film 2.2 milyon dolar ile “Kim Demiş Kötüyüz Diye?” oldu.

Yorum Alanı
Sitemizde bulunan film, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Serverımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden hdmerkezi.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunubilirler.