Roland Emmerich, Marvel ve DC’nin Sinemayı Mahvettiğini Düşünüyor!

Roland Emmerich, Marvel ve DC’nin Sinemayı Mahvettiğini Düşünüyor!

  5. Şubat 2022

  393 Okunma

Roland Emmerich, Marvel ve DC’nin Sinemayı Mahvettiğini Düşünüyor!

“Moonfall” filmini yönetmeni Roland Emmerich, Marvel, DC ve Yıldız Savaşları serilerinin yaratıcılığı öldürdüğünü düşünüyor.

“Kurtuluş Günü” filminin yönetmeni Roland Emmerich geçtiğimiz günlerde Marvel, DC ve Yıldız Savaşları gibi serilerin filmleri mahvettiğini smyledi. Emmerich, “Kurtuluş Günü”nün yanı sıra, “Yarından Sonra”, “2012” de dahil olmak üzere, son otuz yılı tanımlayan felaket filmlerinin birçoğunun arkasındaki isim. Emmerich’in en son filmi “Moonfall”, yarın (4 Şubat 2022) vizyona girecek.

Emmerich, elbette, bu serilerden hoşlanmayan ilk büyük isim değil. Ünlü yönetmen Martin Scorsese “The Irishman” filminin tanıtımını yaparken Marvel Sinematik Evren filmlerinin sinema olmadığını belirtti. Scorsese, aksiyon dolu, gişe rekorları kıran filmlerin “tema parkı gezintilerine her şeyden daha yakın” olduğunu öne sürdü. Hollywood film yapımcıları arasında, bu büyük serilerin yaratıcılığı baskıladığına dair genel bir his var gibi görünüyor. Örneğin, “Dün Gece Soho’da”nın yönetmeni Edgar Wright’ın, stüdyo senaryoyu yeniden yazdıktan sonra MCU’nun “Ant-Man”inin yapımından ayrıldığı ve kendisinin düşüncelerinin tamamen dışarıda bıraktığını söyledi.

Emmerich: “Kimse orijinal bir şey yapmıyor.”

Yakın zamanda yapılan bir röportajda Emmerich’e Marvel ve DC çağında yapılmış orijinal bir aksiyon filmi çekmenin zor olup olmadığı soruldu. Emmerich hemen evet yanıtını verdi; “Evet. Çünkü doğal olarak Marvel, DC Comics ve Star Wars hemen hemen türü devraldı. Sektörümüzü biraz mahvediyor çünkü artık kimse orijinal bir şey yapmıyor.”

Ancak Emmerich bununla da kalmadı. Emmerich, Marvel gibi stüdyoların yılda dört adede kadar film ve Disney+’ta birkaç dizi yayınlayarak izleyicilerini tanıdık hikayelerini desteklemeye nasıl şartlandırdığına dikkat çekti. Emmerich’e göre bu, yeni bir fikri olan herhangi bir film yapımcısının seyircinin dikkatini çekmesini zorlaştırıyor. Emmerich, orijinal fikriyle aradan sıyrılabilen tek ismin “Kara Şövalye” yönetmeni Christopher Nolan olduğunu belirtti.

90’larda Emmerich ve orijinal felaket filmleri popüler bir meta iken, şimdi “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok” ardından “Moonfall” ile en yeni filmi açılışıyla karşı karşıya. Bu durumda Emmerich’in en yeni filminin vizyondaki gişesi hakkında endişeli olması anlaşılabilir. Bununla birlikte, Emmerich’in büyük bir hayran kitlesine sahip başarılı bir sinemacı, “Moonfall” vizyona girdiğinde seyirciler yönetmenin yeni işinin keyfini çıkarabilecek.

Yorum Alanı
Sitemizde bulunan film, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Serverımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden hdmerkezi.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunubilirler.