“Karanlık Madde” Sinemalarda!

“Karanlık Madde” Sinemalarda!

  3. Haziran 2022

  803 Okunma

"Karanlık Madde" sinemalarda!

Türk sinemasında, kendi kategorisindeki ilk film olma özelliğini taşıyan macera – gerilim filmi “Karanlık Madde” izleyici ile buluşuyor.

Macera ve gerilim filmi “Karanlık Madde” sinema salonlarındaki yerini alıyor! Tamamı doğada geçen “Karanlık Madde” seyircileri alışılmış gerilim filmlerinin aksine cin, şeytan, peri gibi doğaüstü varlıklar ya da katiller gibi öğeler ile değil; kahramanlarının Aladağlar’da yaşadığı olaylar ile germeyi hedefliyor. Bu açıdan film, gerilimi macerayla birleştirerek Türk sinemasında, kendi kategorisinin ilk filmi olma özelliğini taşıyor.

İman Tahsin tarafından yazılan ve yönetilen “Karanlık Madde”nin oyuncu kadrosunda Ahmet Pınar, Nihan Aşçı, Orkun Olgar ve Ahmet Yıldırım gibi isimler bulunuyor. Film, ismini, kuantum fiziğinin en önemli terimlerinden birinden alıyor. Bu madde gözle göremediğimiz, elle tutamadığımız ama varlığını hissettiğimiz bir madde çeşidi olarak tanımlanıyor.

Filmin öyküsünü ana karakter Can’ın gözünden deneyimliyoruz. Hollywood sinemasından aşina olduğumuz türde zihin oyunları içeren ve izleyenleri düşünmeye sevk eden “Karanlık Madde”, yaşananların ne kadarı gerçek ne kadarı değil konusundaki yorumu da seyirciye bırakıyor. Özellikle senaryosu, türü, çekim lokasyonu gibi konularda sıra dışı olmayı başaran film, giderek yükselen temposu ile seyircilere süreklli olarak “Ne oldu şimdi?” sorusunu sordurmayı hedefliyor.

Filmin müzikleri İranlı besteci Kamyar Behbahani tarafından bestelendi. Filmin çok sıradışı olduğunu düşünen Behbahani aynı farklılığı kullandığı enstrumanlara taşıdı ve metal testereleri keman yayı ile kullanarak özel sesler tasarladı.

Yorum Alanı
Sitemizde bulunan film, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Serverımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden hdmerkezi.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunubilirler.